Saya Cik Lisa: Awak Nak Kenal Saya Tak? 1


Hello. Saya Cik Lisa. Kat sini Cik Lisa nak kenalkan diri sendiri. Mungkin ada yang dah kenal siapa Cik Lisa Wangi sebelum ni, mungkin jugak ada yang tak tahu menahu langsung pasal kewujudan kita ni. So, sebab tu Cik Lisa nak amik opportunity julung julung kali ni untuk kenalkan diri kat awak hari ni.

 

Awak boleh panggil Saya Cik Lisa. Tak mahu Puan, Datin, Puan Sri atau lain lain… cuma Cik Lisa. Haha. Cik Lisa mulakan bidang pot pet dalam entri blog di Pengedar Shaklee Wangsa Maju, Shaklee Setiawangsa bulan sebelas (November) tahun lepas (2016).

 

 

 

FORMAT POT PET SANTAI SANTAI SAJA

 

So, siapa yang tahu cemana Cik Lisa menulis before ni, mesti boleh tahu yang Cik Lisa tak tulis entri blog berformat buku teks actually. But lebih kepada method santai riang ria… sebab niat di hati nak kongsi cerita, But, bukan nak kerja jadi publisher! Haha.

 

Then, rasa nak challenge kemampuan diri sendiri. Kalau hari tu cuma guna setting blogspot je, so semuanya simple giler. Kejap je dah boleh setup dalam sekelip mata. So, kali ni rasa nak buat sesuatu yang lebih mencabar minda. That is when I decided to create another.

 

 

 

CIK LISA WANGI: THE POT PET TELLER

 

Akhirnya, terhasil lah; Cik Lisa Wangi: The Pot Pet Teller.

 

Initially, niat di hati nak buat Cik Lisa Wangi: The Pot Pet Teller ni seiring dengan Pengedar Shaklee Wangsa Maju, Shaklee Setiawangsa je. Lepas tu, terdetik dalam jiwa,

 

“Why not buat the latter tu Personal Blog instead? So, boleh “kembangkan sayap” untuk develop diri sendiri sebagai “Lifestyle dan Beauty Blogger” lepas ni kan? Why nak tahan diri untuk satu benda while we can do others too?”

 

 

Sebab with that, Cik Lisa ada lebih freedom untuk blog tentang Lifestyle, Makan Makan, Tips & Tricks, Health & Beauty dan macam macam lagi.

 

 

 

ADVERTORIAL DAN EDITORIAL REVIEWS

 

Oohhh! And I do Reviews too. Ada Advertorial Reviews, ada juga Editorial Reviews. Siapa yang berminat, boleh lelaju emel Cik Lisa di admin@ciklisawangi.com okay? And, kita boleh discuss further and cemana ceritanya.

 

And, there’s a slight different tau between Advertorial dan Editorial Reviews. Dan Cik Lisa dah link satu artikel yang best described these reviews so awak tak confused lagi lepas ni: Editorial vs. Advertorial… What’s The Difference?

 

 

 

JOM LOMPAT BINTANG WITH ME

 

Oh! And recently, Cik Lisa ada launched e-book pertama Cik Lisa bertajuk Jom Lompat Bintang With Me dan kalau awak berminat nak tahu cemana nak jadi happy sekali lagi, boleh purchase e-book Cik Lisa ni. Harga e-book cuma RM10 dan padat dengan 78 helaian aktiviti harian selama 7 hari untuk kita happy. Ada life experience Cik Lisa sekali taww!

 

 

 

SAYA CIK LISA – JOM FOLLOW SAYA!

 

Anyway, for now sampai sini dulu rasanya sesi perkenalan antara kita (ceewahh!). But, feel free to add me to any of these social media platforms (boleh view kat Homepage dengan setiap icon yang ada tu, okay?). So, boleh lah kita berkenal kenalan sesama kita. Tata and see you soon! Xx


One thought on “Saya Cik Lisa: Awak Nak Kenal Saya Tak?

Comments are closed.