Pasta Sedap: Master Pasto Paling Best Di Pasaran


Cakap pasal makanan, memang tak menang tangan! Hari tu Cik Lisa dah cerita tentang Haier Digital Air Fryer: Benda Wajib Ada Di Dapur Kita. Betapa mudahnya hidup kita kat dapur kan, since tak perlu nak lama lama berjoget masak makanan untuk keluarga. But this time around, lagi mudah kisahnya. As we don’t need so much time at all with Pasta Sedap: Master Pasto Paling Best Di Pasaran. But why? Jom sama sama baca review Cik Lisa tentang Pasta Sedap dari Master Pasto ni okay?

Pasta Paling Best

 

PASTA SEDAP KELUARAN MASTER PASTO DI MALAYSIA

 

Ini adalah company yang baru ditubuhkan di Malaysia. Master Pasto baru je launch produk Pasta Sedap mereka ni pada bulan Oktober 2018. Since then, Pasta Sedap dari Master Pasto ni dah dapat menarik hati para pelanggan mereka yang umumnya dari masyarakat Malaysia sendiri. But, how?

 

Theoretically, kalau kita nak masak Pasta Sedap pun… panjang jugak ceritanya. Kita nak kena rebus pasta. Then, kita kena buat bambu (rencah) dia pulak. Kalau Bolognese Pasta, nak kena tumis bawang lagi. Aside from that, nak cari tomato puree. And, mesti nak ada minced meat (either chicken or beef). Tup, tap, tup, tap… at least sejam jugak lah kita di dapur kan?

 

Pasta Paling Best

 

But, dengan Pasta Sedap dari Master Pasto ni… awak cuma perlu luang masa 3 minit je kat dapur. 3 minit je tahu tak? How efficient and convenient are that? And, tahu tahu je… pasta kita dah siap tersedia! Boleh kita luang masa dengan keluarga rather than bertungkus lumus kat dapur nak siapkan satu dish tu je.

 

Boleh tonton cara cara cemana nak sediakannya di sini: Pasta Sedap: Cuma 3 Minit Dah Siap?

 

 

PASTA SEDAP: JENIS PASTA YANG JADI PILIHAN ORANG RAMAI

 

For this instant pasta, Master Pasto ada keluarkan 3 pilihan untuk awak pilih iaitu Bolognese, Aglio Olio dan Carbonara. Macam biasa yang kita makan, inilah 3 pilihan yang biasa disediakan. So, Master Pasto pun turut sama sediakan 3 jenis yang sama ni jugak kan? 

 

And, the best thing about Pasta Sedap dari Master Pasto ni… it tastes and looks real! Bila dikaji semula… patutlah macam tu rasanya. Since, pasta keluaran Master Pasto ni adalah produk selamat untuk semua orang. Ia dibuat dengan bahan makanan sebenar (natural ingredients) tanpa kandungan MSG mahupun preservatives yang bahaya.

 

And, that is why jugak setiap pek Pasta Sedap dari Master Pasto ni tak perlu disimpan dalam fridge! Besides that, semua produk dari Master Pasto adalah disahkan HALAL oleh Jakim. So, tak perlu lah kita nak rasa was was untuk pilih Pasta Sedap dari Master Pasto ni hari ini!

 

Because of this, Cik Lisa rasa puas hati dan kat bawah ni Cik Lisa nak cerita sikit kat awak beberapa pilihan pasta yang dah diberikan oleh Master Pasto untuk Cik Lisa review dan bagitahu kat awak tentang setiap satu. Jom kita tengok apa pilihan yang ada.

 

 

BOLOGNESE

 

Pasta jenis ni adalah menggunakan pes tomato dan beberapa jenis sayuran macam carrot dan tentunya tomato. Jenis yang ni, kanak kanak memang suka. Sebab rasa dia sedap and most probably ada tomato taste tu, makin mereka suka! Ye lah. Dulu kan masa kanak kanak kita selalu enjoy makan semua benda dengan sos tomato! Betul kan?

 

Pasta Paling Best

 

AGLIO OLIO

 

Untuk yang ini, ianya ada rasa a hint of spiciness. Ala ala pedas sikit… tapi tak lah pedas berapi! Just nice for our tastebud and tak memudaratkan. Instead of pasty macam Bolognese sauce tu… this is more lighter than that. Sama macam Aglio Olio pasta yang kita buat sendiri from scratch. Cuma it took us less time than that lah, obviously!

 

Pasta Paling Best

 

MUSHROOM CREAM SAUCE

 

But for this one, it is more creamy. Ini memang pasta jenis berkrim. Usually, kalau kita buat sendiri… carbonara sauce it’s either kita letak seafood or else, kita guna mushroom je kan (especially untuk yang buat versi vegetarian). And similarly, Master Pasto pun guna mushroom sebagai main ingredient untuk pasta segera versi Carbonara (cream sauce) ni.

 

Pasta Paling Best

 

 

 

PASTA SEDAP: APA KATA CIK LISA TENTANG MASTER PASTO PASTA NI?

 

Bagi Cik Lisa, ada beberapa kelebihan yang superwow dalam setiap pek keluaran Master Pasto ni sebenarnya. And, honestly… Cik Lisa sangat berpuas hati dengan overall performance Pasta Sedap dari Master Pasto ni. However, awak tokleh lah nak banding dengan food yang kita prepare from scratch kan? I mean, outcome dari Cik Lisa ni is purely to compare between instant food tau! So, kat bawah ni are the things that I have discovered based on experience Cik Lisa sendiri:

 

 

CEPAT DAN PANTAS

 

Pasta Sedap ni memang paling mudah, cepat dan pantas! Maklumlah, cuma perlu masuk dalam microwave untuk 3 minit je. And, tahu tahu… makanan kita dah siap tersedia! Tak perlu nak buang masa berjoget beria kat dapur untuk kita siapkan makanan. Ini memang sangat berguna kalau kita in a rush, but still nak makan makanan sebenar. Tak ada lah kita nak hidup atas mi segera je sepanjang masa. It is so worth it!

 

 

PEK YANG SIMPLE DAN MUDAH DIBAWA

 

Setiap pek ni adalah dalam bentuk kotak yang simple dan mudah dibawa. Macam korang tahu betapa Cik Lisa ni suka nak pi travel sana sini kan? So, for me… this Pasta Sedap from Master Pasto will be the choice of food yang kita boleh bawak bersama. Kalau selama ni, sometimes mesti nak pack some instant noodles kan? Untuk back up kalau lapar tengah malam kat mana mana? Well, this time around… Pasta Sedap ni dah tentunya boleh ikut Cik Lisa pegi jalan jalan!

 

Pasta Paling Best

Spaghetti Bolognese

 

SEDAP DAN RASA PASTA SEBENAR

 

Although ianya cuma instant pasta, but honestly… kalau tak tahu cerita sebenar, mesti tak sangka yang it comes from a box! Sebab rasa pasta ni sebijik macam rasa pasta yang sebenar! It taste so real! Macam kononnya kita masak kat dapur kita sendiri! Mula mula tu Cik Lisa a bit reluctant, ye lah… cemana ada pasta yang dalam box but rasa real camni kan? But really, memang tak sangka yang rasanya sesedap ni!

 

 

SPAGHETTI BEBAS BAHAN PENGAWET DAN MSG

 

Ini salah satu benda yang Cik Lisa sangat suka! Bukan mudah nak cari bahan makanan segera yang tanpa bahan pengawet mahupun MSG kat pasaran sekarang ni kan? But, with Pasta Sedap dari Master Pasto ni… awak mampu milikinya! So, it is fair to say that awak boleh dengan tanpa was was kasi anak anak makan sekali. And, did I not tell you how tasty it is already? 

 

Pasta Paling Best

Spaghetti Mushroom Sauce

 

 

RASA KENYANG DAN PUAS HATI

 

Ha, ini memang penting kan? Bila kita makan… mesti kita nak rasa kenyang betul kan? So, kekadang tu… bila makan instant noodle, kita either rasa kembung perut or lapar lagi lepas tu. But, with Pasta Sedap versi instant pasta dari Master Pasto ni lain rasanya dalam hati. Apatah lagi bila ianya adalah makanan yang real dan bukannya setakat alas perut. Rupanya pun menarik! Kalau rasa tak lapar lagi… tapi bila dah makan sekali, mesti nak lagi dan lagi.

 

Pasta Paling Best

Spaghetti Aglio Olio

 

 

 

PASTA SEDAP: DI MANA NAK DAPATKANNYA?

 

So, kalau awak rasa nak cuba atau dapatkannya… boleh contact Master Pasto directly dan dapatkannya di sana. Or else, boleh cari mana mana kawasan di link ni: Master Pasto Store Location Di Seluruh Malaysia untuk kedai yang berdekatan dengan awak untuk dapatkan satu pek hari ini, okay? And, jangan lupa… kalau dah cuba nanti, boleh share cerita dengan Cik Lisa kat sini.

 

 

Okaylah, sampai sini je buat masa ni. Nanti kita jumpa lagi di lain entri. Bye.

 

*I received this product from Master Pasto for a review, but all opinions are of my own

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *