Air Fryer: Benda Yang WAJIB Ada Di Dapur Kita!


Hello dan happy weekend untuk awak. Dah ada plan ke nak ke mana mana? Or, plan nak masak apa? Usually, hari minggu adalah hari kita berkumpul bersama keluarga. Mesti masing masing dah berjoget nak masak kat dapur? And, tahu tahu je… masa dah berlalu. While kita sibuk memasak, tak sedar yang masa yang beredar. Kan? So, sebab tu hari ni Cik Lisa nak cerita tentang Haier Digital Air Fryer!

 

Because, lepas ni awak tak perlu nak buang masa memasak kat dapur tu lagi. Because for me, Air Fryer ni adalah satu satunya benda penting yang WAJIB ada di dapur kita. So, awak nak tahu kenapa? And, ingat tak hari tu Cik Lisa ada bekerjasama dengan Projek Studio? Ha… hari ni awak boleh tengok skill Cik Lisa jadi host ala ala Go Shop tau! Eh! Haha.

 

 

Haier Digital Air Fryer

Bentuk yang compact dan cantik… sesuai untuk dapur zaman moden sekarang ni kan?

 

 

 

AIR FRYER: BENDA YANG WAJIB ADA DI DAPUR KITA!

 

So, kenapa dari tadi Cik Lisa asyik kata Air Fryer ni adalah benda WAJIB ada di dapur kita? Apa agaknya kebaikan yang ada pada sebuah Air Fryer sebenarnya? And, bukan ke dah ada periuk dan belanga cukup dah sepatutnya? So, hari ni Cik Lisa nak cerita kat awak di antara the good things we would have bila kita ada sebijik Air Fryer kat dapur kita.

 

 

 

KURANG ATAU TANPA MINYAK

 

Awak nak tahu? Everytime kita guna Air Fryer, kita tak perlu nak guna minyak pun sebenarnya. Ever since Air Fryer ni muncul dalam dunia masakan, indirectly ia dah tarik peminat mereka yang selalu inginkan gaya hidup sihat. Bayangkan? Dulu, kalau kita nak goreng keropok (ikan) keping tu? Logically, mesti nak cari specifically, sebuah kuali bontot hitam tu kan? Then, kita mesti nak tuang minyak separuh kuali ye tak? Bukan apa, if not… keropok tak crunchy lah sat lagi. So, we did. 

 

Bila makan… memang keropok rasa super rangup kan? But, after sebalang keropok tu kita makan? Of course akan ada rasa bibir berminyak bersungguh… dah macam pakai lip balm pulak. Since, when we cook something with loads of oilalthough, masa masak tu tak serap. But, we know that eventually minyak memang dah terserap dalam bahan gorengan kita. We all know that oily food is really bad for us, kan?

 

Haier Digital Air Fryer

Because ianya sangat mudah nak faham, nak masak fries pun mudah je lepas ni kan?

 

On the other hand, bila kita guna Air Fryer lain pulak ceritanya. Awak tahu tak? Apparently, masak guna Air Fryer boleh kurangkan kandungan minyak (lemak / fat) dalam makanan kita sebanyak 80 peratus! Because, masakan cara ini tak payah guna minyak tau! Or sometimes, ada jugak yang letak setitik dua. Nampak tak? Nak guna minyak separuh kuali atau cuma setitik dua?

 

 

 

MUDAH DAN SENANG NAK GUNA

 

Cik Lisa teringat pulak waktu muda muda dulu. Bila zaman kita ada microwave atau oven kat dapur kita tu. Tapi, banyaknya button yang nak tekan. And, manual penggunaan pun… Ya Tuhan! Tebalnya tak terbaca rasanya.

 

Memang lah banyak fungsinya. Boleh bakar ayam, daging dan ikan. Malahan, boleh bake cake and cookies jugak kan? But, usually… bila dah stuck and tak tahu nak guna. Eventually, terperuk kat dapur cam gitu je akhirnya. But why? Because, the struggle is real weh!

 

Haier Digital Air Fryer

So, do you think it looks so modern-looking air fryer?

 

Nevertheless, hidup jadi lebih mudah dengan wujudnya Air Fryer kat pasaran sekarang ni. Honestly, Cik Lisa rasa hidup kita berubah sama sekali! On the contrary, cara guna Air Fryer adalah completely berbeza! Ini lah di antara kelebihannya. Tak perlu manual yang tebal giler. Kalau tak pernah ada microwave or oven pun sebelum ni, tetap dah pandai nak guna Air Fryer ni. It is as easy as A, B and C. 

 

Contohnya; awak beli sebijik hari ni kan? Dalam beberapa minit lepas tu, cara nak guna sekejap je dah tahu. Sebab ianya tak perlu ada banyak button untuk itu dan ini. But, merely just few buttons untuk menu, timer dan suhu. So easy, which sebab tu Cik Lisa sangat suka!

 

 

 

JIMAT MASA

 

And, ini salah satu ciri ciri favourite sebuah Air Fryer ni jugak! Bila kita gathered with all our family members on weekend, mesti kita nak masak and makan together. And, usually… mesti dari pagi dah mula bersilat kat dapur kan?

 

Nak goreng ayam or bakar ikan lagi. Then, nak goreng sayur or sambal sotong pulak tu. Bila dah banyak lauk nak masak, dapur mesti tak cukup nak cater sesi memasak? So, we ended up makan lewat. Masa tu maybe tummy dah masuk angin. And, it spoilt the whole weekend. Rugi masa memasak, tak sempat nak beramah mesra bersama keluarga. Wasted, kan?

 

Haier Digital Air Fryer

And, cuma perlukan satu biji air fryer, hidup kita jadi mudah lepas ni!

 

But, jangan risau bila awak dah miliki sebuah Air Fryer ni hari ni. Sebab ia akan jimatkan masa memasak kita. And, bila tak perlu nak keluar kuali beria… dapur jadi kurang kecah (bersepah). So, nak kemas dapur pun pantas! Letak berketul ayam dalam Air Fryer, pastu boleh pi goreng sayur or sotong sambal tu. By the time everything dah ready, eh… who knows kita dah save half of the time?!

 

Save time nak kemas dapur, basuh periuk dan lap counter top (sebab kurang guna minyak kan?). Plus, kita pun berjaya jimat masa untuk masak dish kita untuk makan bersama. Gorengan boleh guna Air Fryer, while the others boleh guna dapur conventional. Seronok lah kita dapat catch up with family sambil makan makan together. Kan?

 

 

 

AIR FRYER: TERBARU DARI HAIER DALAM VERSI DIGITAL!

 

Tak cukup dengan pengenalan produk Air Fryer untuk penduduk kat Malaysia kan? Ada pulak inovasi terbaru kali ini! Kalau dulu, produk Air Fryer cuma datang dalam versi analog. Kini, Haier muncul dengan produk terbaru mereka tahun ini (2019) iaitu Haier Digital Air Fryer! But, apa kelebihan versi digital kalau nak bezakan dengan versi analog tu ya? So, hari ni Cik Lisa akan share dengan awak okay? And, who knows… mungkin awak berminat untuk dapatkannya hari ini!

 

Khidmat Videografi Produk

And, ini picture Cik Lisa dan team Projek Studio!

 

Before that, ingat tak lagi Cik Lisa ada buat kerjasama dengan Projek Studio? And, Cik Lisa ada cerita tentang ni dan kongsi teaser video yang Cik Lisa buat dengan mereka? Boleh baca entri di Videografi Produk: Marketing Yang Paling Untung! So, finally the video is ready. Boleh tonton di YouTube Cik Lisa di bawah k? Ada gaya host Go Shop tak rasanya?

 

 

PAPARAN LED

 

Because ianya dalam versi digital, Haier Digital Air Fryer ini dilengkapi dengan paparan LED. And, the best part of this: dari jauh pun awak boleh nampak balance minit yang tinggal. Nak tunggu ayam kita siap dibakar, boleh mop lantai dulu. Tak perlu nak lari lari ke dapur lepas ni. Kot nak check bila ayam nak siap. Ever since versi digital ni dah ada, ramai orang lebih suka nak beli sebijik letak kat dapur mereka. Mudah sangat nak guna, so rugi lah sapa yang tak ada.

 

Haier Digital Air Fryer

And, design yang simple sungguh memikat!

 

Kalau dulu, bila dah siap masak segala. Mesti nak kena cuci tombol suhu dan timer kita kan? Maklumlah, ia masih versi analog at that time kan? Sometimes, ada sambal rencah ayam yang kita tak cuci lagi. Since, nak add on masa… tangan dok comot dengan rencah. So, redah je lah. Now, nak cuci satu hal lah pulak kan?

 

But, dengan Haier Digital Air Fryer ni… semua jadi mudah! Sebab ianya datang dengan fungsi paparan LED. Kalau comot sekalipun, cuma perlu ambil kain basah dan lap je. Dah siap and terus kelihatan seperti yang baru. Tak ada kalut serabut. Nak lap tu, ambil masa tak sampai seminit kan? Homaigod, I really think this is the best invention ever!

 

 

 

7 PRESET MENU

 

So, apa sebenarnya yang penting dengan fungsi 7 preset menu ni? It is everything we ever wished for! Nak tahu kenapa? Because, ini lah masanya kita tak perlukan manual yang tebal beria. And, sebab ni lah setiap orang pun akan pandai nak guna. Kita tak perlu nak pening kepala trying to figure out;

 

Eh, cemana nak bakar ayam ni eh? Atau, cemana nak bakar ikan talapia ni? Berapa pulak suhunya? And, masa nak letak berapa lama? Or, kalau nak bakar udang? What about fries? Sebab kita plan nak ada Western style dinner malam ni. Nak makan steak tapi… should we really guna cara biasa? And, simpan je lah Air Fryer ni dalam kotak semula. Susah sangat nak guna!

 

Haier Digital Air Fryer

 

On the contrary, well… awak tak perlu rasa camni lagi! Ever since Haier Digital Air Fryer ni datang dengan fungsi 7 preset menu ni, hidup awak akan jadi lebih mudah lepas ni. Nak goreng fries… tekan je button menu dan keluar foto kentang goreng. Tadaaa! Cadangan tetapan masa dan suhu dah siap sedia.

 

Mudah kan? Sebab tu lah awak kena cepat cepat dapatkannya! Because, hidup awak di dapur akan jadi lebih bermakna. And, Cik Lusa bebetul sukakannya. So, Cik Lisa rasa awak pun akan rasa yang sama.

 

 

 

FUNGSI TOUCHSCREEN

 

So, obviously tak mungkin akan ada fungsi ni untuk yang versi analog lah kan? But, dengan versi digital yang terkini… ianya muncul dengan fungsi touchscreen. At the same time, fungsi ni bantu kita untuk ditch (buang / tak hiraukan) manual yang ada. Sebab setiap kali kita nak masak, cuma perlu tekan button yang ada (touchscreen). Cari tetapan yang kita mahukan, and tekan! In spite of  all the buttons, manuals yang ada dalam versi sebelum ni kan? Cik Lisa honestly rasa fungsi touchscreen ni adalah yang terbaik kita ada!

 

Haier Digital Air Fryer

Then, bakul yang mudah ditanggalkan jadikan mudah untuk dicuci lepas guna kan?

 

Rather than tombol analog yang versi dulu, Cik Lisa rasa touchscreen ni adalah lebih fancy dan kelihatan moden. Selari dengan kita sekarang di tahun 2019 kan? So, inovasi moden macam ni… takkan nak dilepaskan gitu je? Ianya bukan hanya awesome untuk nak masak… but, Air Fryer yang nampak cantik dan moden ni pun kira plus point untuk kita lah kan?

 

 

 

AIR FRYER: DAPATKANNYA HARI INI!

 

Dah baca entri Cik Lisa tentang produk ni, awak mesti tertanya tanya cemana nak beli kan? And, mesti nak tahu jugak berapa harganya. Confirmed awak akan terkejut lepas ni bila tahu berapa harga jualannya.

 

Haier Digital Air Fryer

 

Anyway, Haier Digital Air Fryer ni boleh dibeli dari mana mana pengedar sah Haier, Lazada, Shopee. And, awak jugak boleh dapatkannya direct dari Cik Lisa sendiri tau! So, kalau awak berminat, boleh cecepat Whatsapp Cik Lisa hari ini. And, since produk ni baru saja dilancarkan… Haier muncul dengan harga diskaun pengenalan!

 

 

 

HARGA BIASA: RM 799 

HARGA PROMOSI PENGENALAN: RM 269

 

 

And, lepas ni dah tak perlu lagi nak bertungkus lumus kat dapur tu kan? And, best bit of all… kita boleh luang lebih masa dengan keluarga. Also, harga produk ni adalah sangat mampu milik. Tak break the bank pun sangat kan? But, pulangan yang super lumayan dengan apa yang kita mahukan. Betul kan?

 

So, apa tunggu lagi? JOM DAPATKAN HAIER DIGITAL AIR FRYER HARI INI JUGA!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *