Monthly Archives: August 2017


Krim Kilo Homaigod! 1
Cik Lisa suka membaca. Tak kisah lah tentang apa, as long as ia menarik minat Cik Lisa untuk baca dan terus baca. Then, itu bermakna ada sesuatu dalam petikan atau penulisan tu yang dah cuit hati Cik Lisa untuk terus mengamati. Sama macam minggu sudah, Cik Lisa terpaut hati nak […]

Krim Kilo Homaigod!


Tips Kuruskan Badan Dengan Cepat 2
Siapa tak mahu badan macam supermodel betul kan? Lagi lagi bila belek belek magazine Cleo atau In Style dan nampak semua pompuan dalam tu macam cun melecun, terus rasa nak pengsan! Especially, kalau kita ni jenis yang terlebih lebih muatan. Cik Lisa faham exactly apa yang awak rasa tu actually. […]

5 Cara Mudah Untuk Kuruskan Badan Dengan ...


Cik Lisa Wangi 2
Kadang kadang kita dengar orang asyik nak borak pasal Apa Sebenarnya Let It Go Dan Move On. Dalam movie ada, even dalam kartun pun ada juga! Ingat kartun Disney; Frozen kan bila ada soundtrack movie tu yang dok Let It Go, Let It Gooooo!  tu kan? So, malam ni Cik […]

Apa Sebenarnya Let It Go Dan Move ...



Esspresso Lab Taman Melawati 4
Biasanya, Cik Lisa suka bekerja kat open space sebab lagi rasa berfikiran terbuka dan tak stuck in between cofined walls. Kalau duduk terperuk dalam bilik, kita akan rasa tak seronok. Apatah lagi kalau kita kena buat kerja yang perlukan kita untuk fikir dan dapatkan idea idea syiok untuk menulis? Pfftt… […]

Kedai Kopi Feveret Di Taman Melawati


Buli
Masa kecik dulu, seronok betul dengan pangkat Kak Long sebenarnya… sebab semua benda yang kita nak, mesti boleh nak order macam ketua bebila masa. Kalau order McDonald dan ada hati nak fries lebih ke, boleh bagi ‘arahan’ kat adik adik kita dan mintak top up fries mereka! Adakah itu buli […]

Kak Long Adalah Seorang Pembuli